logo
icon

MUBO TURİZM ; 2008 yılından bu yana bireysel ve kurumsal müşterilerinin yurt içinde ve yurt dışında gerçelekleştircekleri seyahat talep ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere profesyonel çözümler geliştirmek amacıyla kurulmuştur.
Tüm müşterilerinin talep ve beklentilerini karşılamak ve onalar için gerçek bir çözüm ortağı olmak üzere yola çıkan AB MUBO Turizm 2008 yılından buyana müşterilerine yolculuk programlarına profesyonelce, yaratıcı ve en iyi kalitede turizm hizmetleri sunmaktadır.

Ana Sayfa

Schengen Vize Başvurum Red ile Sonuçlandı. Tekrar Ne Zaman Başvurabilirim

 

X bir Schengen ülkesinden vize reddi aldım, farklı bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapabilir miyim veya Schengen vize ret sonucumu bugün aldım, tekrar ne zaman vize başvurusu yapabilirim dediğinizi duyar gibiyiz :)

-Öncelikle Schengen ret sonucu almak tekrar vize alamayacağınız veya tekrar vize başvurusu yapamayacağınız anlamını taşımaz. Mutlaka atlanmış bir bilgi, belge veya yanlış beyanda bulunduğunuz bir konu olabilir. Başvuru esnasında birçok başvuru merkezi danışanı evraklarınızı kontrol ederken eksik veya atlanmış tüm bilgiler için geri bildirim vermekte ve evraklarınızı revize etmeniz için zaman tanımaktadır. Ancak bunlara rağmen konsolosluk nezdinde yeterli bulunmamış , buna istinaden de ek evrak isteme talebinde bulunabilir.

-Bazı Schengen ülkeleri vize reddi üzerine itiraz kabul etmemektedir. Ancak bazı ülkelerde ret maddesi ile alakalı kendinizi savunma ve ifade etme hakkına sahipsiniz. Bunu yapmak isterseniz duygu, durum veya ret maddesi üzerine yazılmış bir itiraz dilekçesi hazırlayıp, ret kağıdınız ve pasaport ön yüzü ile birlikte taratıp şahsi mailinizden göndermeniz gerekmektedir. Bu maillere geri dönüş çok nadir olsa da olabilmektedir. Geri dönüş zamanı bilinmediği için dilerseniz yeniden başvuru yapabilirsiniz. Yeni başvurunuzda dosyanıza bir niyet dilekçesi ile samimiyetinizi dile getirmeye çalışarak ve verilen ret kararı üzerine itiraz maili oluşturduğunuzu dosyayı değerlendirirken tüm belirttiğim bu açıklamaları dikkate alarak değerlendirme ricasında bulunabilirsiniz.

-Vize ret kararınızın üzerine tekrar başvuru yapmak için bir zaman kısıtlaması yoktur. En erken bulduğunuz randevu ile vize başvurusu yapma hakkına sahipsiniz. Hatırlatmak isteriz ki vize verme ya da vermeme hakkı yine ilgili konsolosluğun inisiyatifindedir.

-Ve en önemlisi ise X bir Schengen reddi üzerine hemen farklı bir Schengen ülkesine vize başvurusunu önermemekteyiz. Ret alınan ülkeye tekrar vize başvurusu yapılarak, seyahatinizin gerçek bir seyahat olduğunu ve o ülkeye giriş yapacağınızı doğrulayacak belgeler vizenizi olumlu sonuçlandırması için konsolosluğu ikna edici olmalıdır

Üye Olduğumuz Kuruluşlar